Vergoeding en verwijzing


Vergoeding

Logopedie voor kinderen (tot 18 jaar) wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft zich voor logopedie dus niet extra te verzekeren. Er geldt hierbij ook geen eigen risico. In 2024 heeft Kinderlogopedie Reinders contracten met alle zorgverzekeraars. De praktijk dient de facturen in bij de zorgverzekeraar, u heeft hier dus zelf geen omkijken naar.

Afmelden

Wanneer een afspraak toch niet goed uitkomt kunt u deze minimaal 24 uur van tevoren (of voor 8:30 uur bij ziekte) afzeggen door te bellen of een WhatsApp-bericht te sturen. Ook kunt u dit via het mailadres doen. Wanneer een afmelding niet op tijd is doorgegeven, kunt u een factuur krijgen voor de gemiste afspraak. Deze factuur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en bedraagt €30,-.

Verwijzing

U kunt bij mij terecht via Directe Toegankelijkheid Logopedie (zonder verwijzing) of na verwijzing van een arts of specialist. Als u via DTL komt is er geen tussenkomst van een arts of specialist nodig, u kunt rechtstreeks via het aanmeldformulier een afspraak maken. De logopedist stelt u bij de intake een aantal vragen. Soms blijkt hieruit dat er alsnog een verwijzing nodig is van een arts of specialist. Voor de vergoeding maakt het niet uit of u via DTL of verwijzing komt, beide trajecten worden vergoed door uw zorgverzekeraar.