Uitbreiden van de woordenschat

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 20:25

Thema voertuigen

Welke voertuigen horen in de lucht? En welke op het water? En welke voertuigen rijden er allemaal op de weg?

Hoe leuk is het uitbreiden van de woordenschat met dit boek van de @kruidvat en werkblad van @praatidee🙌.
Samen bladeren we door het boek en bekijken we per pagina welke voertuigen erop staan. Het openen van de flapjes en meer te weten komen over het voertuig is ook een feestje! We benoemen de voertuigen op de plaatjes en plakken deze op de juiste plek: in de lucht, op de weg of op het water.

Categorieën zijn van essentieel belang voor kinderen om hun woordenschat uit te breiden. Door woorden te koppelen aan specifieke categorieën, kunnen kinderen nieuwe verbanden leggen tussen de woorden en wordt er een betekenisvolle context gecreëerd. Zo leren ze bijvoorbeeld welke woorden binnen de categorie ‘voertuigen’ horen en leren ze dat er binnen die categorie o.a. onderscheid gemaakt kan worden tussen voertuigen in de lucht, op de weg of op het water.

Kinderlogopedie Reinders is er voor kinderen in Arnhem (en omgeving). De praktijk behandelt uiteenlopende logopedische hulpvragen bij kinderen. Ik ben gespecialiseerd in afwijkende mondgewoonten bij jonge kinderen (0-4) en OMFT. 

Kinderlogopedie Reinders maakt veel gebruik van spelend leren. Kinderen leren namelijk vooral door te spelen. Het plezier in communicatie (terug)krijgen vind ik het belangrijkste in mijn behandelingen en daarom maak ik veel gebruik van spelmateriaal en creatieve activiteiten.

Heeft u logopedie nodig voor uw kind? Neem dan gerust contact met mij op over de mogelijkheden. Momenteel is er geen wachtlijst, er zijn van maandag tot en met donderdag nog enkele plekken vrij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.