Internationale Dag van het Gehoor

Gepubliceerd op 3 maart 2024 om 12:09

⭐👂🧏‍♀️Internationale Dag van het Gehoor

Deze dag staat in het teken van gehoorverlies. Het is erg belangrijk om het bewustzijn rondom het gehoor en gehoorverlies te vergroten. Het is van groot belang om gehoorproblemen zo vroeg mogelijk op te sporen. Door tijdig actie te ondernemen, kan de impact van gehoorverlies op de taal- en spraakontwikkeling (evt. met behulp van een logopedist) worden geminimaliseerd.

Gehoor vormt namelijk de basis voor een goede taal- en spraakontwikkeling. Een kind leert door veel na te doen wat het in de omgeving hoort. Het leert zijn eigen klanken bij te sturen zodat die gaan lijken op de taal die het hoort; zo leert een kind praten. Als er bij het kind sprake is van een gehoorprobleem zal hij een ander minder goed begrijpen of bij doofheid niets meer kunnen verstaan. De taal- en spraakontwikkeling kan zich dan moeizamer ontwikkelen omdat het kind de betekenis van geluiden en spraak onvoldoende leert herkennen.

Omdat het gehoor zo nauw verbonden is aan de taal- en spraakontwikkeling, kan een logopedist helpen als een kind gehoorproblemen heeft.

Kinderlogopedie Reinders is er voor kinderen in Arnhem (en omgeving). De praktijk behandelt uiteenlopende logopedische hulpvragen bij kinderen. Ik ben gespecialiseerd in afwijkende mondgewoonten bij jonge kinderen (0-4) en OMFT. 

Kinderlogopedie Reinders maakt veel gebruik van spelend leren. Kinderen leren namelijk vooral door te spelen. Het plezier in communicatie (terug)krijgen vind ik het belangrijkste in mijn behandelingen en daarom maak ik veel gebruik van spelmateriaal en creatieve activiteiten.

Heeft u logopedie nodig voor uw kind? Neem dan gerust contact met mij op over de mogelijkheden. Momenteel is er geen wachtlijst, er zijn van maandag tot en met donderdag nog enkele plekken vrij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.